Stichting SOP Rotterdam

Srpsko Omladinsko Prijateljstvo

Gallery 2019

Werelds Delfshaven_Wintereditie_Rotterdam_24 november

 

 

Voor foto's klik HIER

Oefening nieuwe choreografie_Rotterdam_26 en 27 oktober 2019

Zaterdag en zondag 26 en 27 oktober oefenden de dansgroep Sveti Sava nieuwe choreografie onder leiding van Choreograaf Mladen Majstorović uit Požega, Servië. De Heer Majstorović is docent folklore dansen en daarnaast doet hij onderzoek naar essentiële waarden van Servische traditionele cultuur via dans, zang, muziek en klederdracht. In zijn geboortestad Požega is de heer Majstorović choreograaf van de dansgroep "Razigrano Kolo".

De beoefening van de nieuwe danspassen verliep voorspoedig en de heer Majstorović was vol lof over de snelheid waarmee de dansers nieuwe kennis eigen maakten. Het is noemenswaardig dat de heer Majstorović de dansers niet alleen nieuwe dansstappen leert maar tevens legt de choreograaf de oorsprong, historie en de reden waarom bepaalde dansen zo uitgevoerd worden.

Ten slotte willen we de heer Majstorović bedanken en onze genoegen uitten  voor de manier waarmee hij zijn kennis overbracht aan de dansgroep Sveti Sava.

 

SOP Team

 

Voor Foto's en video klik HIER

 

 

Wereld Wijde Wijk Charlois_Rotterdam_28 september

 

 

Voor foto's klik  HIER

Folkloriade_Ridderkerk_29 juni 2019

 

Dit jaar is door SOP Rotterdam voor de tweede keer een folkloriade georganiseerd onder de naam "Vrolijke kolo". Revue werd gehouden 29 juni 2019 in Ridderkerk. De folkloriade werd gesierd door dansgroepen uit Duitsland, Nederland en Servië.

 

Stichting SOP Rotterdam en dansgroep Sveti Sava

 

Voor foto's en video klik HIER

Werelds Delfshaven_Rotterdam_9 juni 2019

 

 

Voor foto's en video klik HIER

Waterpoloclinic met Arno Havenga_Rotterdam, 14 April

 

Zondag 14 april organiseerde Stichting SOP in samenwerking met Arno Havenga waterpolo clinic voor jongeren tussen 10 en 16 jaar. Arno Havenga is coach van Nederlandse dames selectie. In 2018 wordt hij uitgeroepen tot 's Werelds beste waterpolocoach bij

vrouwen.

Tot ons genoegen was de aantal van aanmeldingen maximaal. Voor meer info en foto's klik HIER

RTS Kros 2019 in Rotterdam, maandag 10. juni

 

Maandag 10 juni organiseerde Stichting SOP Rotterdam RTS Kros 2019 voor jongeren tot en met 18 jaar. Dit jaar waren er meer dan 70 aanmeldingen en met trots aanschouwden we hoe regen de sportieve vuur van de deelnemers niet kon doven. De RTS Kros is geopend door consul van de ambassade van Servië Bojan Kljajić en voorzitter van Stichting SOP Rotterdam Milan Vukas. Medailes zijn uitgedeeld door de priester van parochie Drie Eenheid  in Rotterdam  Boris Topić.

We bedanken alle deelnemers, hun ouders en sponsoren die deze dag mogelijk maakten.

 

Voor foto's klik hier

 

Tot de volgende jaar

 

 

Atletiek workshop, Rotterdam 10. juni

 

Maandag 10 juni organiseerde Stichting SOP Rotterdam workshop atletiek in Rotterdam voor jongeren tot en met 18 jaar. Met deze workshop kon den kinderen kennis maken met verschillende disciplines: hoogspringen, verspringen, sprint 60 meter. Workshop werd geleid door Ricardo Hill en Rochelle van Gullit beiden trainers aangesloten aan atletiek vereniging Fortius Dordrecht.

Wij bedanken deelnemers, hun ouders, trainers die die de workshop leidden en onze sponsoren.

 

Voor foto's klik hier

IFF, Amsterdam 09 maart

 

Zaterdag 9 maart had folkloregroep Sveti Sava een optreden aan het Internationale Folklore Festival in Amsterdam.

 

Voor foto's klik hier