Stichting SOP Rotterdam

Srpsko Omladinsko Prijateljstvo

Gallery 2016

Gallery 2016

Folklore optreden in Breda, 26 november 2016

Zaterdag 26 november 2016 had de folklore groep van Stichting SOP Rotterdam een optreden tijdens een parochiale Slava in Breda. Bij deze bedanken we vader Dušan en zijn parochianen voor hun warme welkom en gastvrijheid.

Tot de volgende jaar.

Openingsfeest SOP Rotterdam, Ridderkerk, 19 november 2016

In het kader van de oprichting van onze stichting eerder dit jaar vond er op 19 novemeber jl. een officieel openingsfeest plaats voor alle betrokkenen van onze stichting.  Het bestuur van SOP heeft zowel een middag-  als avond progamma verzorgd. Beide zijn zeer positief ontvangen bij de vele aanwezigen.

 

Het middagprogramma had als focus sport en cultuur. Ondermeer is het doel van de stichting besproken en hebben wij samen met het publiek teruggeblikt op enige sportieve hoogtepunten van SOP.

 

Onze folklore groep KUD  "Sveti Sava" heeft het publiek verblijdt met een fantastisch optreden. De gastoptredens van de Servische orthodoxe scholen uit Rotterdam en Amsterdam zijn eveneens goed ontvangen. Dans werd afgewisseld met zang. Helena Tošic zong Servische volksliederen en begeleide zichzelf op de gitaar.

 

Onze gastsprekers die middag waren Zoran Stanišić, Miloš Filipović en Marko Milošević. Zij benadrukten het belang van sport voor kinderen en deelden hun ervaringen in het samenwerken met SOP. Tot slot heeft Milan Teodosić, trainer van de folklore groep KUD "Sveti Sava", een aantal woorden gedeeld over zijn liefde voor folklore en zijn ervaringen als trainer.  De rest van de avond stond in het teken van een heerlijk diner, live muziek en goed gezelschap.

 

Het bestuur van SOP wil iedereen bedanken voor hun aanwezigheid.

Folklore optreden in Luik, 9 oktober 2016

Nog maar 1 jaar na de oprichting van de Servische folklor groep ‘KUD Sveti Sava’ ontvingen wij de uitnodiging voor ons eerste gastoptreden buiten Nederland. Wij waren op bezoek bij de recent opgerichte parochie van de Servische orthodoxe kerk in Luik, Belgie.

Onze folklor groep trad op tijdens de eerste viering van de kerkelijke “Slava” (Pokrov Presvete Bogorodice op 9 oktober). Twee groepen van in totaal 33 kinderen hebben zich die dag van hun beste kant laten zien. Wij zijn warm onthaald door de organisatoren, eveneens als door de priester, vader Dušan Erdelj. Samen met alle aanwezigen hebben wij genoten van een feestelijke en vreugdevolle sfeer.

Na het officiële programma zijn wij allen aan tafel gegaan voor een heerlijke maaltijd aangeboden door de leden van de parochie. Vader Dušan Erdelj heeft ons voor het vertrek een goede reis gewenst met de volgende woorden: “Jullie zijn hier geen gasten of buitenstaanders,  wij behoren allemaal tot hetzelfde volk. Wij moeten deze vriendschap koesteren en door vaker samen te komen onze tradities in ere houden.”

 

Bedankt voor de uitnodiging en tot volgend jaar!

 

Optreden KUD Sveti Sava, viering Vidovdan,

Ridderkerk, 25 juni 2016

Optreden KUD Sveti Sava op parochiale slava, Rotterdam, 19 juni 2016

RTS Kros 2016 in Rotterdam, zondag 29 mei

Zondag 29 mei organiseerde Stichting SOP Rotterdam een atletiek sportdag genaamd RTS Cross op het Nenijto atletiek complex in Rotterdam. Het weer was grijs en druilirig, maar desondanks lieten de kinderen en de jongeren die zich aangemed hadden voor de RTS Cross hierdoor niet afschrikken om een geslaagd sportdag van te maken. Met grote enthousiasme en positieve instelling kwamen ouders met hun kinderen bijeen om de 9e RTS Cross in Nederland te houden. Ook al regende het de hele middag, blije kindergezichjes vertelden ons dat de sportieve spirit en vriendschap sterker zijn dan de weersomstandigheden.

 

Met trots geven we aan dat we 116 aanmeldingen hadden, van hen hadden er 105 daadwerkelijk gerend. De jongste aanmelding was net 4 jaar oud en de oudste aanmelding was 17 jaar oud.

 

Dit jaar was de RTS Cross wederom georganiseerd door Stichting SOP Rotterdam onder leiding van Milan Vukas en bijgestaan door overige leden van Stichting SOP Rotterdam: Marko, Aleksandar, Boban en Jelica. Nadat de T-shirts uitgedeeld waren kon de RTS Cross bginnen.

 

Samen met hun ouders wachtten de kinderen op hun beurt om te starten. De kinderen waren ingedeeld in 14 groepen naar leeftijd en geslacht. Na de startsein renden de kinderen richting de eindstreep onder aanmoediging van ouders, vriendjes en vriendinnetjes.

 

De RTS Cross werd afgesloten met het bekendmaken van de snelste deelmeners die met trots de gouden, zilveren en bronzen medailes in ontvangstnamen.

Winnaars van gouden medailes hebben het voorrecht om het Camp van RTS Cross in Servië te bezoeken die gehouden wordt van 24 juni tot en met 3 juli in Požega.

 

Namen van winnaars met deze voorrecht:

 

1. KUŽET KRISTINA

2. DRAGOVIĆ ANNA

3. SPANOVIĆ EMMA

4. MARKOVIĆ NIKODIM

5. MILICEVIĆ STEFAN

6. STEVANOVIĆ MIHAILO

 

 

Hieronder volgt lijst met namen van de eerste drie plaatsen uit alle categoriën:

MEISJES 2013-2012   50 m

1. Radosavljević Mila

2. Radosević Aleksija

3. Petković Valentina

 

MEISJES 2011-2010  100 m

1. Stojaković Aleksandra

2. Samardžija Jovana

3. Rubien Luna Jana

 

MEISJES 2009-2008  150 m

1. Kužet Kristina

2. Kojić Katarina

3. Teodosić Emilija

 

MEISJES 2007-2006  200 m

1. Dragović Anna

2. Mastenbroek Mila

3. Ćulibrk Angelina

 

MEISJES 2005-2004   400 m

1. Španović Emma

2. Zorić Mia

3. Mihajlović Madelina

 

MEISJES 2003-2000  600 m

1. Pejić Teodora

2. Lovrić Elena Sofia

3. Milenković Nastasija

 

JONGENS 2013-2012  50 m

1. Mićunović Vuk

2. Gredić Milan

3. Kojić Ivo

 

 

JONGENS 2011-2010  100 m

1. Popratina Daniel

2. Stevanović Pavle

3. Vuković Vuk

 

JONGENS 2009  150 m

1. Zebić Nemanja

2. Vukojević Viktor

3. Stanojčić Kosta

 

JONGENS 2008  200 m

1. Vulević Miljan

2. Matanović Lazar

3. van Barneveld Aleksa

 

JONGENS 2007  300 m

1. Marković Nikodim

2. Vulević Dusan

3. Mihajlović Milan

 

JONGENS 2006  400 m

1. Nikolić Viktor

2. Knežević Romeo

3. Popratina Aleksa

 

JONGENS 2005-2004  500 m

1. Milićević Stefan

2. Vulević Vukan

3. Daleboudt Joachim

 

JONGENS 2003-2002-2001  600 m

1. Stevanović Mihailo

2. Tubin Mladen

3. Pilipović Tristan

Hierbij willen we onze dank uitten aan alle deelnemers, ouders, vrijwilligers (voor sport: Tanja, Aleksandar, Dejan; voor de berbecue: Slavko, Živko, Mladen, Simo en Dane) en sponsoren zonder wie deze sportdag niet mogelijk zou kunnen zijn.

 

Bedankt, hartelijke groeten en tot volgende sportdag,

 

Milan Vukas en SOP team

 

Sportdag volleybal en basketbal, Rotterdam,

10 april 2016

Stichting SOP Rotterdam organiseerde 10 april 2016 sportdag voor kinderen in "Sporthal Alexander". De volleybal training werd geleid door trainers van volleybal klub "Arbo": Jeffrey van Wijk, Jordan Power, Bart van Wifferen i Nikita Artamonov. De basketbal training werd geleid door Marko Jordačević i Markom Milošević.

Op de slideshow hieronder kunt u de indruk krijgen van deze sportdag.

Clinic zwemmen en waterpolo, 6 maart 2016

Stichting SOP Rotterdam, organiseerde op 6 maart een clinic in zwemmen en waterpolo. De clinic vond plaats in sportcentrum "De Wilgering" in Rotterdam.

De clinic werd geleid Milovan Čolić en zijn collega Dalibor Vlaović.

 

Stichting SOP Rotterdam wil de kinderen bedanken voor hun deelname. Tevens willen we de ouders, trainers en sponsoren bedanken.

 

We hopen jullie te zien bij de volgende zwem en waterpolo clinic.

Optreden KUD Sveti Sava, viering Heilige Sava,

Ridderkerk, 6 februari 2016

De folklore groep KUD Sveti Sava sierden 6 februari 2016 de viering van Heilige Sava met hun folkloredans. De viering is georganiseerd door de Servische Orthodoxe Parochie "Sveta Trojca" uit Rotterdam en vond plaats in "Farelcollege" te Ridderkerk.