Stichting SOP Rotterdam

Srpsko Omladinsko Prijateljstvo

Gallery 2015

Gallery 2015

Kamp van Kros RTS in Rekovac, juni 2015

 

 

In juni 2015 vond in Rekovac de negende editie plaats van het RTS kamp. Negen dagen die in het teken stonden van sport, nieuwe vriendschappen en kennismaking met het land van herkomst. Een bijeenkomst waar iedereen naar uit keek.

Elf teams uit negen verschillende landen waren die week één. Het programma was gevuld met atletiek, team sporten en onderwijs over de Servische taal en cultuur.

Wij hebben genoten van de mooie natuur en cultuurhistorie die Servië te bieden heeft. Onze gastheren hebben er alles aan gedaan om ons thuis te laten voelen. De teams uit Denemarken en Rusland hebben uitmuntend gepresteerd, desalniettemin krijgen wij de prijs van de mooiste RTS organisatie in de Servische diaspora.

 

Met een hoop nieuwe ervaringen en mooie herinneringen keerde wij terug naar Nederland. Alle dank gaat uit naar Rekovac, met zijn vriendelijke inwoners, oude gewoonste en ultieme gastvrijheid.

 

RTS-Kros in Rotterdam, 24 mei 2015

Zondag 24 mei vond er achtste RTS-Kros in  Rotterdam op het atletiek terrein Nenijto. Ouders kwamen met hun kinderen bijeen en maakten er een mooi atletiek festijn van. De Zon was ook van de partij en maakte met zijn stralen deze sportdag helemaal compleet.

 

Wederom is deze dag georganiseerd door de heer Milan Vukas met de hulp van enthousiaste vrijwilligers die er voor zorgden dat de dag aangenaam en in goede orde verliep.

 

Met trots delen wij mede dat dit jaar  106 kinderen van verschillende leeftijd mee deden aan RTS-Kros. De kinderen werden ingedeeld in veertien groepen naar leeftijd en geslacht. De vijftiende groep bestond uit mamma’s die zich aangemeld hadden. De pappa’s deden dit jaar niet mee, ze konden van de zijlijn de deelnemertjes aanmoedigen.

Na de uitreiking van medailles en certificaten van deelname werd de bijeenkomst voortgezet in een vriendelijke sfeer  met barbecue en drank.

 

Bij deze bedankt Milan Vukas alle deelnemers, ouders, vrijwilligers en sponsoren voor hun deelname en bijdrage aan RTS-Kros die deze sportevenement mogelijk maakte.

 

Hartelijke groeten en beste wensen van de Servische gemeenschap in Rotterdam.

 

Jelica Kašanin Mastenbroek