Stichting SOP Rotterdam

Српско Омладинско Пријатељство

Galerija 2015

Galerija 2015

Završni Kamp Kros RTS-a u Rekovcu, jun 2015

 

 

Deveti po redu,kamp RTS-a za decu iz dijaspore održan je u junu 2015 u Rekovcu.

Devet dana druženja i vežbanja , devet dana upoznavanja sa maticom, zemljom iz koje svi potiču. Susret koji su svi sa nestrpljenjem čekali.

Deca iz devet zemalja i jedanaest ekipa su disala kao jedno.Dani su prolazili ispunjeni atletikom,kolektivnim sportovima,naukom i srpskim jezikom. Uživalo se u prirodnim i kulturnim lepotama naše zemlje Srbije.

Ljubazni i predusretljivi domaćini  su učinili sve da se učesnici kampa osećaju kao kod svoje kuće. Pored  istaknutih ekipa iz Danske i Moskve, nas su iz Roterdama  nagradili za najlepsi kros u dijaspori 2015.

Puni divnih utisaka vratili smo se u Holandiju.

Hvala Rekovcu, prepunom dobrih ljudi starih manira i običaja na srdačnom gostoprimstvu!

Kros RTS-a u Rotterdamu, 24. maj 2015

 

U nedelju,  24.maja 2015. godine osvanuo je divan i sunčan dan u Roterdamu. Sa velikim zadovoljstvom smo se okupili da sa našom decom i roditeljima održimo osmi po redu Kros RTS-a u Holandiji. Kros je održan na terenima Atletskog udruženja ” RotterdamAtletiek ” ( Sportski teren Nenijto).

 

I ovog puta, gospodin Milan Vukas, pokazao je  veliko zalaganje u organizovanju i ljubav prema atletici,  koju sa velikim entuzijazmom deli sa mladim sportistima, roditeljima i ljubiteljima sporta. Uz pomoć volontera koji su pomogli da se svi učesnici osećaju prijatno, dan je protekao u zdravom sportskom duhu i druženju naše srpske zajednice u Roterdamu.

 

Tu ljubav nastojimo da prenesemo na našu decu i sa velikim ponosom Vas obaveštavamo da je na ovogodišnjem Kros-u učestvovalo 106 dece različitih uzrasta .Trčalo se u četrnaest   grupa. Deca su bila podeljena po godištu i polu. Petnaestu  grupu su činile mame koje su takođe bile nagrađene. Tate,  su ovog puta,  navijale iz kantine uz roštilj i piće.

 

Posle zvaničnog dela Kros-a i dodele medalja, diploma i poklona za naše mlade sportiste, nastavili smo druženje u veselom raspoloženju.

 

Ovim putem se zahvaljujemo svim takmičarima,roditeljima,volonterima i sponzorima,  bez kojih ovaj divan i uspešan sportski dan,  ne bi bio izvodljiv.

 

Izabrani takmičari,  koji će putovati na finalni deo Krosa,  za sada čekaju odobrenja od svojih škola. Naknadno ćemo Vam poslati njihova imena.Takođe čekamo i fotografije od našeg fotografa koje ćemo Vam što pre poslati.

 

Srdačan pozdrav i svako dobro od srpske zajednice iz Roterdama.

 

Jelica Kašanin Mastenbroek